^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Οι σχέσεις στην εφηβεία

«Οι σχέσεις στην Εφηβεία»

 Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση των μαθητών/-τριών της Β΄γυμνασίου με την κα Αρβανίτη Ακριβή, ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ  Τμ. Επισκεπτών Υγείας, ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ παρουσία  των  συμβούλων σχολικής ζωής, κας Κοντογεώργου Ιωάννας και Κολιοπάνου Χρήστου, στο χώρο του σχολείου μας με θέμα: «Οι σχέσεις στην εφηβεία».

 

Η διάλεξη, έχοντας ως στόχο την αξιόπιστη ενημέρωση των εφήβων με επιστημονικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις σχετικά με τον παραπάνω θεματικό άξονα, ενέπλεξε τους  μαθητές/-τριες στη διαδικασία  μέσω κλιμακωτά σχεδιασμένων δραστηριοτήτων και ερωτήσεων που προσεγγίζουν τους σαφώς διατυπωμένους στόχους της. Έτσι, προωθώντας την εμβάθυνση της κατανόησης  του κόσμου της εφηβικής ηλικίας από το ίδιο το μαθητικό δυναμικό και τα ζητήματα που τον απασχολούν δημιουργείται η σύνδεση με τον πραγματικό κόσμο. Συνεπώς, έγινε ανάλυση σχετικά με τη σημαντική διάσταση των σχέσεων με τους συνομηλίκους που βοηθούν στην κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των εφήβων και τη δημιουργία δικής τους ταυτότητας, τη σημασία της παρέας τόσο από την πλευρά των αγοριών όσο και από αυτή των κοριτσιών και την προσοχή στην επιλογή των ατόμων που θα δημιουργήσουμε  μια σχέση με στόχο την αίσθηση ότι νιώθουμε ισότιμα μέλη  και άνετα μέσα σε αυτή.

Η αποδοχή του εαυτού μου πρώτα και μετά του άλλου ενθαρρύνεται μέσω της  συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης  των μαθητών/-τριών οι οποίοι/-ες νιώθουν άνετα να εκφράζουν τις απόψεις τους, να θέτουν ερωτήσεις και να μοιράζονται τις σκέψεις τους. Γι΄ αυτό το λόγο δράσεις  που εξασφαλίζουν τη συνεργασία και ενδυναμώνουν την αμοιβαία εκτίμηση και τον σεβασμό στις ιδέες των άλλων αποτελούν έγκυρες και αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης.

Κλείνοντας, ο αναστοχασμός των μαθητών/-τριών υπήρξε δημιουργικός και εύστοχος με αναφορές από την  πλευρά τους για κατανόηση και αφομοίωση έως τώρα άγνωστων ορισμών σχετικά με την ηλικιακή τους ομάδα

 

 

 

RizVN Login