^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ

 

Ως εκπαιδευτικοί κρίνουμε ως ιδιαίτερα σημαντική την επαρκή ενημέρωση των μαθητών μας σε θέματα που αφορούν την ασφάλειά τους, την υγεία τους και την παροχή της ενδεικνυόμενης βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης. Ως εκ τούτου, στοχεύοντας στην συνεχή και πολύπλευρη ενίσχυση των μαθητών μας, επιλέξαμε να εντάξουμε στις προτεραιότητές μας, την διοργάνωση σχετικής δράσης ενημέρωσής τους αναφορικά με την παροχή πρώτων βοηθειών και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. 

 

Για το σκοπό αυτό, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κα Κοντογεώργου Ιωάννα και κος Κόκκαλης Γεώργιος, στα πλαίσια των ενεργειών τους ως σύμβουλοι σχολικής ζωής, διοργάνωσαν σχετική δράση συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, λαμβάνοντας υπόψη την Πανελλήνια Εβδομάδα Πρόληψης και  Εκπαίδευσης σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών (12 έως 19 Δεκεμβρίου 2021). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας για όλους τους μαθητές της Γ Γυμνασίου, με την ευγενική υποστήριξη του εκπαιδευτικού Δημητρίου Πλώτα στην χρήση του τεχνολογικού εξοπλισμού .

 

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ (πλήρωμα ασθενοφόρου), κύριοι Κουσουλής Γεώργιος και Ξένος Ηλίας, πραγματοποίησαν σχετική παρέμβαση ενημέρωσης των μαθητών μας και πρόληψης, τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο. Ως βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης, φρόντισαν ώστε να επιτευχθεί μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές μας. Οι μαθητές αναθεώρησαν τυχόν λανθασμένες πρακτικές που ατυχώς θεωρούσαν ότι πρέπει να ακολουθήσουν εάν χρειαστεί να παράσχουν την βοήθειά τους και ενεπλάκησαν και οι ίδιοι στην διαδικασία της παροχής πρώτων βοηθειών και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).  Στο τέλος της δράσης, εξέφρασαν τις απορίες τους τις οποίες οι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ επέλυσαν με ιδιαίτερη προθυμία, ενημερώνοντάς τους ότι βρίσκονται πάντα στο πλευρό των νέων με περισσή ευθύνη.

            Κατά γενική ομολογία τόσο του Διευθυντή του σχολείου μας, κυρίου Ζαραβίνου Σπυρίδωνος, και των εκπαιδευτικών της σχολικής μας μονάδας όσο και των εμπλεκόμενων μαθητών, που ήταν οι τελικοί αποδέκτες της δράσης, η εκδήλωση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη.

 

 

 

 

 

RizVN Login