^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

ΝΕΟΙ και ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΝΕΟΙ και ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ι.Ο.ΑΣ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»

Στις 23 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δράση ενημέρωσης του συνόλου των μαθητών του σχολείου μας αναφορικά με το θέμα ‘’Νέοι και Οδική Ασφάλεια’’.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων, κλήθηκε στην σχολική μας μονάδα ο υπεύθυνος της κινητής μονάδας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) - «Πάνος Μυλωνάς», κύριος Δημήτριος Χατζηδοπαυλάκης, ο οποίος, ως βασικός εισηγητής, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές μετακίνησης και ασφαλούς οδήγησης με αυτοκίνητο, με μοτοσυκλέτα, με ποδήλατο και ως πεζοί. Στην συνέχεια, αναλύθηκαν οι παράγοντες αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων με ιδιαίτερη έμφαση στο αλκοόλ, στην ταχύτητα, στην απόσπαση προσοχής και στην κόπωση.

Μέσω της χρήσης οπτικοακουστικού υλικού, της προβολή στατιστικών στοιχείων που αφορούν σε τροχαία ατυχήματα στην χώρα μας για προβληματισμό, των αναφορών σε πραγματικά περιστατικά, της παρακίνησης των μαθητών για ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή και, τέλος, της διάδρασης του εισηγητή με τους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου, επετεύχθη πολύπλευρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών πριν την κρίσιμη ηλικία έκδοσης διπλώματος οδήγησης μοτοσυκλέτας & αυτοκινήτου. 

Επιπρόσθετα,  εμπεδώθηκαν τα αίτια και οι συνέπειες των τροχαίων συμβάντων, αναδείχθηκε η σημασία της υπεύθυνης στάσης των πεζών στην πρόληψη ατυχημάτων (π.χ. χρήση των διαβάσεων, σεβασμό στις ενδείξεις των φωτεινών σηματοδοτών κλπ), τονίστηκε η αναγκαιότητα συμμόρφωσης με τους κανόνες ασφαλείας και τα σήματα της τροχαίας, είτε ως οδηγοί είτε ως πεζοί, και, τέλος, δόθηκε έμφαση στην δημιουργία κουλτούρας ενημερωμένων χρηστών δρόμου και υπεύθυνων πολιτών.

Οι μαθητές σε όλη την διάρκεια της δράσης εξέφρασαν τις απορίες τους για τους παράγοντες πρόκλησης ατυχημάτων, εισέπραξαν απαντήσεις με αμεσότητα και κατανοητό ύφος, συζήτησαν για τους προβληματισμούς τους σε θέματα οδικής ασφάλειας και προσέγγισαν την γνώση πολύπλευρα, με ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση.

Κατά γενική ομολογία όλων των συμμετεχόντων η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

 

 

 

 

 

RizVN Login