^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

 

Την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου έλαβε χώρα ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου με θέμα την ‘’ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ’’, μετά από πρόσκληση των σχολικών συμβούλων κας Κοντογεώργου Ιωάννας και Κολιοπάνου Χρήστου. Ομιλητής ήταν ο Αστυνόμος Β΄ Αλεβίζος Βασίλειος, Διοικητής του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Αχαρνών συνεπικουρούμενος από την Αστυφύλακα Σουφλέρη Αλίκη.

             Η διάλεξη, έχοντας ως στόχο την αξιόπιστη ενημέρωση των εφήβων με τεκμηριωμένες προσεγγίσεις σχετικά με τον παραπάνω θεματικό άξονα, ενέπλεξε τους  μαθητές/-τριες στη διαδικασία  μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων  που προσεγγίζουν τους σαφώς διατυπωμένους στόχους της δηλαδή την αποσαφήνιση του ρόλου της ελληνικής αστυνομίας στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

           Έγινε η ερμηνεία του ερωτήματος τι είναι ενδοοικογενειακή βία, οι πράξεις που τη συνιστούν και ο άμεσος και έμμεσος τρόπος που μπορεί να ασκηθεί. Ακολούθως αποσαφηνίστηκε ποιος μπορεί να καταγγείλει και που μπορεί να αποτανθεί ο παθών. Έγινε ιδιαίτερη εστίαση στη σχέση του σχολείου με την ενδοοικογενειακή βία, την αποστολή της Αστυνομίας και τις ενέργειες της. Τέλος παρουσιάστηκαν οι τρόποι που μπορεί να κινηθεί και να επικοινωνήσει το θύμα, όταν χρειάζεται άμεση βοήθεια.

            Κλείνοντας, ο αναστοχασμός των μαθητών/-τριών υπήρξε δημιουργικός και εύστοχος με αναφορές από την  πλευρά τους για κατανόηση και ερμηνεία έως τώρα άγνωστων ορισμών σχετικά με την ηλικιακή τους ομάδα.

 

RizVN Login