^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ»

 Την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου διοργανώθηκε ενημερωτική δράση με θέμα  «Αλκοόλ και Εφηβεία» η οποία απευθυνόταν στο σύνολο των μαθητών και των τριών τάξεων του σχολείου μας.

 Κατόπιν αιτήματος των συμβούλων σχολικής ζωής, κας Κοντογεώργου Ιωάννας και κου Κόκκαλη Γεώργιου, και με την ευγενική υποστήριξη του εκπαιδευτικού Δημητρίου Πλώττα στην χρήση του τεχνολογικού εξοπλισμού, παρευρέθηκε στην σχολική μας μονάδα ο κος Πούλης Ευάγγελος, Ψυχολόγος και εκπρόσωπος του Ψ.Ν.Α. με στόχο την παροχή ενημέρωσης και την πρόληψη της εξάρτησης από το αλκοόλ.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια δυστυχώς παρατηρείται αύξηση στην κατανάλωση αλκοόλ κατά την εφηβεία ενώ ταυτόχρονα η ηλικία έναρξης της χρήσης αλκοόλ έχει μειωθεί αισθητά και προσδιορίζεται πλέον γύρω στα 12 έτη, έγινε εκτενής αναφορά στους ποικίλους λόγους για τους οποίους οι έφηβοι καταναλώνουν αλκοόλ όπως για παράδειγμα :α) οι διαφημίσεις ποτών, καθώς στην διαφήμιση παρουσιάζουν το ποτό σαν φυσιολογική κοινωνική δραστηριότητα β) η επιρροή από τους συνομηλίκους, καθώς τα παιδιά τείνουν να υιοθετούν συνήθειες, ακόμη και αν είναι λανθασμένες, προκειμένου να μην απομονώνονται από τους συνομηλίκους τους γ) η οικογένεια και η προσπάθεια μίμησης των ενηλίκων ή ταύτισης με αυτούς, καθώς η προσπάθεια ένδειξης εμπιστοσύνης από τους γονείς και ο χαλαρός έλεγχος δεν είναι πάντα διαχειρίσιμα με θετικό τρόπο από τους εφήβους.

Επιπρόσθετα παρουσιάστηκαν οι ποικίλες συνέπειες και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τη χρήση αλκοόλ, καθώς αυτή σχετίζεται με χαμηλή σχολική επίδοση και αυξάνει τις πιθανότητες αλκοολισμού στην ενήλικη ζωή. Εφόσον δεν υπάρχει ασφαλές όριο κατανάλωσης αλκοόλ στην εφηβεία, οι έφηβοι καλό είναι να μην εκτίθενται καθόλου σε αυτό.

Μέσα από την και χρήσιμη εισήγηση του κου Πούλη, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γίνουν αποδέκτες πολύτιμης ενημέρωσης και επιπρόσθετα να προβληματιστούν, να αναθεωρήσουν λανθασμένες απόψεις και να θέσουν τα ερωτήματα τους τα οποία και απαντήθηκαν με μεγάλη προθυμία.

 

 

 

 

 

 

RizVN Login