^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ:  « ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ »

 Το σχολείο μας, στα πλαίσια του έκδηλου ενδιαφέροντός του για  την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη και την προαγωγή υγείας των μαθητών του, φιλοξένησε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό την Τρίτη 12 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2022, ο οποίος,  σε δίωρες δράσεις σε επίπεδο τμήματος, παρουσίασε με βιωματικό τρόπο βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης στους μαθητές και μαθήτριες των Β1, Β2 και Β3 τμημάτων του σχολείου μας.
Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν πρωτοβουλίας της εκπαιδευτικού / Συμβούλου Σχολικής Ζωής, κας Ιωάννας  Κοντογεώργου, και με την ευγενική υποστήριξη του εκπαιδευτικού Δημητρίου Πλώττα στην χρήση του τεχνολογικού εξοπλισμού, κλήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια / νοσηλεύτρια Αγωγής Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κα Χρυσούλα Μπότσαρη, η οποία, διακρινόμενη από επαγγελματισμό, έδειξε στους μαθητές μας με βιωματικό τρόπο πώς να παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες σε διάφορες περιπτώσεις, όπως τραύματα, αιμορραγία, πνιγμονή κλπ.
Οι μαθητές συμμετείχαν έμπρακτα στην αναγνώριση των περιστατικών και στις τεχνικές διάσωσης. Ενημερώθηκαν, επίσης, για τα φάρμακα που καλό είναι να υπάρχουν στο φαρμακείο τους. Επιπρόσθετα, κατανόησαν πως βασική αρχή για την αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού είναι να διατηρούν την ψυχραιμία τους και ταυτόχρονα να διασφαλίσουν την υγεία τους, αποφεύγοντας να εκθέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο, αλλά και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής.
Η δράση έκλεισε με ερωτήσεις από την πλευρά των εκπαιδευομένων και χρήσιμες κατευθυντήριες οδηγίες από την εκπρόσωπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Χάρη στα πολλά και εύστοχα ερωτήματα που έθεσαν οι μαθητές στην εκπαιδεύτρια, αποσαφηνίστηκαν αρκετές πρακτικές που εφαρμόζονται σε θέματα υγείας αναφορικά με τα βήματα που πρέπει κανείς να ακολουθήσει, αν χρειαστεί να προσφέρει σε κάποιο άτομο ιατρική βοήθεια, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση κάποιου που γνωρίζει πρώτες βοήθειες μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή.
Οι εκπαιδευόμενοι έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι από την κάλυψη του θέματος κι εκδήλωσαν την επιθυμία να ενημερωθούν και πάλι στο μέλλον από εκπροσώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

 

 

 

 

 

RizVN Login