^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Ενημερωτικό Σημείωμα

Η πανδημία από το νέο ιό της γρίπης Α(Η1Ν1)ν παρουσιάζεται, το τελευταίο διάστημα, σχεδόν στο σύνολο των χωρών της ανθρωπότητητας. Με τον όρο "Πανδημία Γρίπης" χαρακτηρίζεται μια επιδημία με παγκόσμια εξάπλωση που προκαλείται από ένα νέο ιό γρίπης και προσβάλλει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που δεν έχει ανοσία στον ιό.

Κατα τόν εικοστό αιώνα υπήρξαν 3 πανδημίες: η ισπανική το 1918, η ασιατική γρίπη το 1957 και η γρίπη του Hong Kong το 1968.
Στη χώρα μας αναμένεται τα κρούσματα πιθανόν να αυξηθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα που υπάρχει η εποχική γρίπη και ταυτόχρονα ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους είναι αυξημένος.
Στο πλαίσιο αυτό, τα σχολεία αποτελούν ένα χώρο ιδιαίτερης προσοχής για την εξέλιξη της επιδημίας της γρίπης στη κοινότητα γιατί είναι γνωστό ότι τα παιδιά συμμετέχουν σημαντικά στη μετάδοση της νόσου, τόσο λόγω της φυσιολογίας τους, όσο και λόγω της κοινωνικής τους συμπεριφοράς (περισσότερος συγχρωτισμός και στενή επαφή μεταξύ τους λόγω παιχνιδιών)
Η παρούσα επιστολή στοχεύει να σας ενημερώσει για το νέο ιό της γρίπης, καθώς και για το πως θα πρέπει να λειτουργήσετε κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής περιόδου σχετικά με την πανδημία από το νέο ιό της γρίπης Α(Η1Ν1)ν

 

RizVN Login