^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Σκέψεις ενός οικιστή

Σχολικό Έτος: 2009-2010

Τάξη: Α - Ιστορία

Τίτλος: Σκέψεις ενός οικιστή

Υπευθ. Καθηγ: Καλαμπαλίκη Δ.

Διαβάστε την εργασία "Σκέψεις ενός οικιστή". Μια εργασία στο μάθημα της Ιστορίας Α' Γυμνασίου από τον μαθητή Γεωργακόπουλο Κώστα.

Η τελευταία νύχτα στην πατρίδα μου ήταν γεμάτη αγωνία, φόβο και στεναχώρια που θα έφευγα για πάντα από τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Φοβόμουν τι θα αντικρύσω στη νέα αποικία κι είχα μια αμφιβολία αν μου έλεγαν αλήθεια στο Μαντείο. Ο πολυαγαπημένος μου φίλος με ηρεμούσε και μου έλεγε πως όλα θα πάνε καλά και να μην ανησυχώ για τίποτα. Φυσικά εγώ τον άκουγα και του είχα εμπιστοσύνη γιατί ήμασταν φίλοι από μικροί.
Όλη την νύχτα δεν έκλεισα μάτι, συνεχώς το μυαλό μου γύρναγε από δω κι από κει. Τελικά το πρωί έφτασε γρήγορα και ούτε που το κατάλαβα. Όλοι επιβιβαστήκαμε στο πλοίο κι αρχίσαμε το μεγάλο μας ταξίδι. Έβλεπα τους συμπατριώτες μου να με καμαρώνουν και να είναι υπερήφανοι για τον οικιστή τους. Η συμπεριφορά τους αυτή μου άλλαξε τελείως τον χαρακτήρα και γέμισα αυτοπεποίθηση. Περίμενα πως και πώς να φτάσουμε στο νησί που είχαμε επιλέξει και μας είχε συμβουλέψει η Πυθία να πάμε.
Μόλις φτάσαμε στα παράλια του νησιού είδαμε μία φυλή που κατοικούσε εκεί. Κατέβηκα από το πλοίο και μίλησα με τον αρχηγό τους. Του είπα πως έχουμε ειρηνικό σκοπό και θα θέλαμε να κατοικήσουμε στον τόπο αυτό. Ο αρχηγός μας άφησε για λίγο μόνους και μίλησε με τους υπόλοιπους κατοίκους του νησιού. Ύστερα μας φώναξε και μας είπε πως μπορούμε να μείνουμε στο νησί, εάν δεν τους κάνουμε κακό και δεν τους εκμεταλλευτούμε. Σιγά σιγά οργανωθήκαμε και φτιάξαμε μερικές προσωρινές σκηνές.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και την Πυθία που μου έδωσε τις σωστές πληροφορίες και με καθοδήγησε σωστά.

RizVN Login