Καλώς ήρθατε στις σελίδες μας

Ποιοί είμαστε

Καλώς ήρθατε στον δικτυακό μας τόπο για την ανακύκλωση. Είμαστε μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου, και συγκεκριμένα από την δευτέρα και τρίτη τάξη. Θα είμαστε οι "οδηγοί" σας στον κόσμο της ανακύκλωσης μέσα από τις σελίδες μας.

Γιατί διαλέξαμε το συγκεκριμένο θέμα

Κατά την διάρκεια της σχολικής μας ζωής παίρνουμε μέρος σε πολλές εργασίες. Τα θέματα που μας απασχολούν είναι γύρων από την εκπαίδευση, την επαγγελματική μας ανέλιξη, την οικολογία και άλλα πολλά.

Αν και η ανακύκλωση, είναι σε παγκόσμιο επίπεδο ένα θέμα που έχει καλυφτεί, υπάρχει πάντα χώρος για να προσθέσουμε πληροφορίες και σχόλια προς την κατεύθυνση της οικολογικής ευαισθητοποίησης των συμμαθητών μας. Κατά την διάρκεια της συμμετοχής μας στην εργασία αυτή είδαμε ότι αν και η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προς την κατεύθυνση της οικολογικής ευαισθητοποίησης, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να γίνει η ανακύκλωση μέρος της ζωής μας.

Η προσπάθεια μέσω της εργασίας αυτής λοιπόν είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Αντί να δημιουργήσουμε μια στατική ιστοσελίδα, θα προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε ένα μεγάλο μέρος σχολικών μονάδων προς τον κοινό σκοπό. Την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το έναυσμα της συμμετοχής στα προγράμματα ανακύκλωσης.

Αυτό θα γίνει ορίζοντας μια μέρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς όπου θα γίνει παρουσίαση της ιστοσελίδας μας αλλά και της εργασίας της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου. Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας θα επικοινωνήσουμε με σχολικές μονάδες της χώρας μας, ώστε να ενημερωθούν για την προσπάθεια αυτή και να συμμετέχουν στην ιστοσελίδα μας στέλνοντας κατασκευές από άχρηστα υλικά με σκοπό την δημιουργία μιας ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης με κατασκευές.

Η βασική μας επιδίωξη όμως είναι πάντα η ενημέρωση των μαθητών γύρω από την ανακύκλωση και την ευαισθητοποίηση. Έτσι θέλουμε να δείξουμε πόσο η σχολική κοινότητα ενδιαφέρεται και νοιάζεται γύρω από τα οικολογικά θέματα.

Η συμμετοχή μας στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας.

Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι.
(K. Καβάφης 1863-1933)

 

 

Όταν ενημερωθήκαμε για την συμμετοχή μας στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας και την σκέψη για την δημιουργία ιστοσελίδας στο διαδίκτυο μας φάνηκε κάτι πολύ δύσκολο. Λίγος χρόνος, εργαστήριο με πολλές ελλείψεις και προβλήματα.

Παρ' όλα αυτά αποφασίσαμε ότι άξιξε τον κόπο απλά για την εμπειρία. Έτσι είστε έτοιμοι να δείτε τι "ανακαλύψαμε" γύρω από την ανακύκλωση..

Ενημερωθείτε και υποστηρίξτε την ανακύκλωση.