^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Και το όνομα αυτού IPAD

Ο Steve Jobs έδωσε στο φως της δημοσιότητας το νέο προϊόν της Apple που επιφέρει μία αναμένόμενη τεχνολογική επανάσταση στους υπολογιστές. Η συσκευή φτάνει σε πάχος τη μισή ίντσα ενώ το βάρος της είναι αρκετά μικρό (680 γραμμάρια για το WiFi μοντέλο και 730 για το 3G). Η οθόνη του iPad είναι LED υποφωτιζόμενη, τεχνολογίας IPS, φτάνει σε ανάλυση 1024?768 και λόγω του ότι υποστηρίζει την τεχνολογία αφής, υποστηρίζει και όλα τα multi-touch gestures που έχουν γίνει γνωστά στα συστήματά της. Ο επεξεργαστής του iPad είναι 1GHz και στην αγορά θα διατεθούν τρία βασικά μοντέλα που θα χωρίζονται βάσει της προσφερόμενης χωρητικότητας (16, 32 και 64GB flash μνήμης).

Θα υποστηρίζονται συνδέσεις 802.11n, WiFi, Bluetooth 2.1 και EDR. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα φτάνει τις 10 ώρες λειτουργίας και τις 30 ημέρες σε stand by mode. Το εντυπωσιακό είναι πως όλες οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί και είναι ήδη διαθέσιμες μέσω App Store θα είναι συμβατές με το iPad, ενώ οι developers έχουν προμηθευτεί ήδη το νέο σετ προγραμματιστικών εργαλείων για να προσαρμόσουν το software τους έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας συσκευής (μεγαλύτερη οθόνη πχ.).

Μία ειδική εφαρμογή, η iBooks, θα προσφέρει μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου interface αρκετά βιβλία για αγορά και ανάγνωση, ενώ η σουίτα εφαρμογών iWork θα διατεθεί σε ειδική έκδοση, με το κάθε πρόγραμμα να τιμάται προς 9.99 δολάρια. Άλλη μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι στην αγορά θα κυκλοφορήσουν και οι αντίστοιχες 3G εκδόσεις των παραπάνω 3 μοντέλων, οι οποίες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και μέσω 3G δικτύων.

Όσον αφορά στην τιμή των προϊόντων, αυτή θα διαμορφωθεί ως εξής: τα μοντέλα χωρίς 3G υποστήριξη θα κοστίζουν: $499 (16GB), $599 (32GB) και $699 (64GB), ενώ αυτά με την 3G υποστήριξη θα τιμώνται προς $629 (16GB), $729 (32GB) και $829 (64GB). Η κυκλοφορία των 3G μοντέλων έχει οριστεί για τα τέλη Απριλίου, ενώ αυτά των απλών στα τέλη Μαρτίου.

 

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Καθημερινή

RizVN Login