^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Η ψηφιακή τηλεόραση θα εκπέμψει στην Αττική

Μετά το Πασχα, το αργότερο, ο ψηφιακός πάροχος Digea των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Αυτό σημαίνει ότι τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Αlter, ΑΝΤ1, Μακεδονία ΤV, Μega, Star και Σκάι θα μεταδίδονται ψηφιακά, χωρίς παρεμβολές, με κρυστάλλινη εικόνα και αψεγάδιαστο ήχο.
Τα προγράμματα είναι ελεύθερης λήψης, δεν απαιτείται συνδρομή, και όσοι διαθέτουν τηλεοράσεις που ενσωματώνουν τεχνολογία mpeg4 θα περάσουν ατομάτως στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή. Σε αντίθετη περίπτωση, απαιτείται η απόκτηση αποκωδικοποιητή ανάλογης τεχνολογίας (mpeg4) που ήδη διατίθενται στο εμπόριο με τιμή εκκίνησης τα 49 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με τον επιπλέον εξοπλισμό που διαθέτει. Ο αποκωδικοποιητής θα τοποθετείται μεταξύ καλωδίου κεραίας τηλεόρασης και τηλεοπτικής συσκευής και η σύνδεση είναι τόσο απλή, όπως λέγεται, που δεν απαιτείται η συνδρομή εξειδικευμένου τεχνικού.

Έως τον Ιούνιο οι υπηρεσίες της Digea [από τον συνδυασμό των λέξεων Digital (ψηφιακή) και Gea (Γη)- συμβολίζει την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα] θα επεκταθούν σε Λάρισα και Πάτρα. Η πρώτη ψηφιακή μετάδοση έγινε στα τέλη του καλοκαιριού από το Καμάρι Ξυλοκάστρου καλύπτοντας την περιοχή του Κορινθιακού. Στις 14 Ιανουαρίου η Digea εξέπεμψε στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της, καλύπτοντας μέχρι τώρα σχεδόν όλη την Κεντρική Μακεδονία μέχρι και το Βόρειο Πήλιο.

Η νέα τεχνολογία υπόσχεται πανελλήνια κάλυψη εξαλείφοντας προβλήματα (μειωμένο ή κακής ποιότητας σήμα) που στην αναλογική δημιουργούσε το έντονο ανάγλυφο της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι η μετάβαση σχεδιάζεται ώστε να εξελίσσεται παράλληλα με την ΕΡΤ για την ελαχιστοποίηση πιθανής σύγχυσης του κοινού.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΑΝΕΑ

RizVN Login