^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Το αίμα των ταύρων

Εκατοντάδες ματωμένα κορμιά κείτονται στο έδαφος, στην Πόλη του Μεξικού. Φέρουν όλα τους από ένα ή περισσότερα banderilla- τα ειδικά πλουμιστά βέλη που μπήγουν οι ταυρομάχοι στον λαιμό ή στις ωμοπλάτες του ταύρου μέσα στην αρένα. Όπως θα καταλάβατε, τα σώματα ανήκουν σε ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για τη βαναυσότητα αυτού του «σπορ».

 

Στην Πόλη του Μεξικού, εδρεύει η μεγαλύτερη αρένα ταυρομαχιών παγκοσμίως, η Ρlaza de Τoros, χωρητικότητας 45.000 ατόμων. Η Ρlaza Εra de los Μartines στην Κάθερες της Ισπανίας είναι πολύ πιο ταπεινή, χωράει μόλις 5.000 θεατές. Ωστόσο εκεί το Σάββατο, ένας 16χρονος ματαντόρ, ο Χάιρο Μιγκέλ, μέσα σε δυόμισι ώρες σκότωσε έξι ταύρους!-«άθλος», λέει, εξαιρετικά σπάνιος για την ηλικία του, και γι΄ αυτό τού δώσανε σαν τρόπαιο τα αυτιά του ενός. Ο μπαμπάς του έκλαιγε, η μαμά του, ανήσυχη, κάπνιζε ασταμάτητα. Θα προτιμούσε, λέει, να ασχολείται με κάτι άλλο ο γιος της- «ποδόσφαιρο, κομπιούτερ, οτιδήποτε?». Αμήν, που θα έλεγαν? και οι ταύροι.

Εκατοντάδες ματωμένα κορμιά κείτονται στο έδαφος, στην Πόλη του Μεξικού. Φέρουν όλα τους από ένα ή περισσότερα banderilla- τα ειδικά πλουμιστά βέλη που μπήγουν οι ταυρομάχοι στον λαιμό ή στις ωμοπλάτες του ταύρου μέσα στην αρένα. Όπως θα καταλάβατε, τα σώματα ανήκουν σε ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για τη βαναυσότητα αυτού του «σπορ». Στην Πόλη του Μεξικού, εδρεύει η μεγαλύτερη αρένα ταυρομαχιών παγκοσμίως, η Ρlaza de Τoros, χωρητικότητας 45.000 ατόμων. Η Ρlaza Εra de los Μartines στην Κάθερες της Ισπανίας είναι πολύ πιο ταπεινή, χωράει μόλις 5.000 θεατές.

 

Ωστόσο εκεί το Σάββατο, ένας 16χρονος ματαντόρ, ο Χάιρο Μιγκέλ, μέσα σε δυόμισι ώρες σκότωσε έξι ταύρους!-«άθλος», λέει, εξαιρετικά σπάνιος για την ηλικία του, και γι΄ αυτό τού δώσανε σαν τρόπαιο τα αυτιά του ενός. Ο μπαμπάς του έκλαιγε, η μαμά του, ανήσυχη, κάπνιζε ασταμάτητα. Θα προτιμούσε, λέει, να ασχολείται με κάτι άλλο ο γιος της- «ποδόσφαιρο, κομπιούτερ, οτιδήποτε?». Αμήν, που θα έλεγαν? και οι ταύροι.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΑΝΕΑ

RizVN Login