^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Βιοδιασπώμενο πλαστικό από την IBM

Ένα βιοδιασπώμενο πλαστικό κατασκευασμένο από φυτά, που θα μπορούσε στο μέλλον να αντικαταστήσει το παραδοσιακό πλαστικό που προέρχεται από παράγωγα πετρελαίου, υποστηρίζουν πως δημιούργησαν ερευνητές του ομίλου πληροφορικής IBM και του πανεπιστημίου Στάνφορντ.
Ο διευθυντής του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας του κέντρου ερευνών της IBM στο Αλμάντεν της βόρειας Καλιφόρνιας, Σαντρασεχάρ Ναραγιάν, δήλωσε σχετικά:

«Αυτή η ανακάλυψη και μία νέα προσέγγιση στη χρήση οργανικών βάσεων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βιοδιασπώμενα μόρια, κατασκευασμένα από ανανεώσιμους πόρους. Μόλις έχουμε αρχίσει να ανακαλύπτουμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό».

Πρόκειται για ένα «πράσινο πλαστικό», το οποίο μπορεί επίσης να είναι συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό και να μπορεί να βελτιώσει την επίδραση κάποιων φαρμάκων, όπως αυτών που καταπολεμούν τον καρκίνο.

Σύμφωνα με τον Ναραγιάν, το νέο πλαστικό μπορεί πιθανώς να χρησιμοποιηθεί και στην αυτοκινητοβιομηχανία, με χαμηλότερο κόστος από το σημερινό, ή ακόμα και στα μπουκάλια των αναψυκτικών.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: www.zougla.gr

RizVN Login