^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Έρχονται τα 3D παραμύθια

Τέλος στα ειδικά χαρτοκοπτικά ανάγλυφα βιβλία παραμυθιών έρχεται να βάλει μία νέα τεχνολογία: τα τρισδιάστατα παραμύθια, όπου οι ήρωες θα «ζωντανεύουν» μπροστά στα μάτια των παιδιών. Κορεάτες επιστήμονες κατάφεραν φτιάξουν βιβλία με τεχνολογία 3-D όπου οι ήρωες των παραμυθιών κυριολεκτικά ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών.
Στο Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας της Νότιας Κορέας, Gwangju, κατάφεραν να φτιάξουν δύο βιβλία με λαϊκά παραμύθια της Νότιας Κορέας, όπου δράκοι που πετούν φλόγες και ήρωες που δρασκελίζουν ολόκληρα βουνά εμφανίζονται τρισδιάστατοι στα μάτια των έκπληκτων αναγνωστών.

Ο αναγνώστης φορώντας ειδικά γυαλιά και διαβάζοντας λέξεις κλειδιά ή κουνώντας το βιβλίο οι τρισδιάστατες φιγούρες ζωντανεύουν και κινούνται ανάλογα με την εξέλιξη της ιστορίας.

Όπως αναφέρει η επιστημονική ομάδα χρειάστηκε τρία χρόνια για να καταφέρουν να φτιάξουν και τα δύο βιβλία, ενώ όπως διευκρινίζεται η ίδια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε βιβλίο, αλλά και σε «έξυπνα» κινητά, καθώς και σε μουσεία.

Ωστόσο ζητούν από το αναγνωστικό κοινό να κάνει λίγο υπομονή πριν τα βιβλία κυκλοφορήσουν στο εμπόριο και διαβεβαιώνουν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να η τιμή χαμηλή.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΑΝΕΑOnline

RizVN Login