^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Πιλοτικό δίκτυο ευρυζωνικών υπηρεσιών νέας γενιάς LTE ετοιμάζει η COSMOTE

Πρώτη η COSMOTE είναι έτοιμη να εγκαινιάσει σε πιλοτική βάση τα δίκτυα της νέας τεχνολογίας LTE με ταχύτητες 100 Mbps στην Ελλάδα.
Πιλοτικό ευρυζωνικό δίκτυο νέας τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution), η οποία αποτελεί προπομπό των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς, είναι έτοιμη να εγκαταστήσει η COSMOTE. Η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αίτημα για την παροχή της σχετικής άδειας για πιλοτικές δοκιμές από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Τα δίκτυα LTE επιτρέπουν ταχύτητες 100 Mbps για τη λήψη δεδομένων (downlink ? ταχύτητα «κατεβάσματος») και 45 Mbps για την αποστολή (uplink ? ταχύτητα «ανεβάσματος»). Με αυτές τις ταχύτητες, που μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις ταχύτητες των δικτύων οπτικών ινών, οι καταναλωτές θα μπορούν να απολαμβάνουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως αναπαραγωγή βίντεο High Definition και τηλεδιασκέψεις (επίσης HD) μέσω Διαδικτύου, ταχύτατο browsing (πλοήγηση σε ιστοσελίδες και χρήση υπηρεσιών Internet) και αποστολή ή λήψη μεγάλων αρχείων κ.α. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά μέσο όρο οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν μια HD / Υψηλής Ευκρίνειας ταινία σε 2-3 λεπτά, σε αντίθεση με τις ώρες που απαιτούνται λόγω των σημερινών ταχυτήτων.
Συνολικά, η εμπειρία των πελατών θα βελτιωθεί σημαντικά ακόμη και έναντι των δικτύων HSPA και HSPA+ (οι υπάρχουσες τεχνολογίες δικτύου κινητής τηλεφωνίας), καθώς θα απολαμβάνουν πολλαπλάσιες ταχύτητες και θα έχουν δυνατότητα χρήσης προηγμένων εφαρμογών.
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των δικτύων LTE είναι η δυνατότητά τους να λειτουργούν σε πολλές ζώνες συχνοτήτων, προσφέροντας ποιοτική κάλυψη με βέλτιστο κόστος και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, συνεισφέροντας σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας.
Η COSMOTE προτίθεται να αναπτύξει το πιλοτικό δίκτυο LTE στις περιοχές Αμαρουσίου και Χαλανδρίου, όπου βρίσκονται οι τεχνικές υπηρεσίες της εταιρείας.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: www.zougla.gr

RizVN Login