^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Το νέο ψηφιακό σχολείο: Πρεμιέρα με DVD και φωτοτυπίες

 

Στο Διαδίκτυο αποφάσισε να αναρτήσει όλα τα βιβλία το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που προέκυψε με την προμήθεια χαρτιού, εξαιτίας του οποίου τα περισσότερα βιβλία θα καθυστερήσουν εφέτος να φτάσουν στα σχολεία. 

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η καθυστέρηση της αποστολής των σχολικών εγχειριδίων, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι τις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, θα διανεμηθούν DVD και φωτοτυπίες για τα περισσότερα μαθήματα στους μαθητές, ενώ επίσης θα γίνει ανάρτηση όλων των διδακτικών βιβλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο» στη διεύθυνση: http://digitalschool.minedu.gov.gr/.

Οι Διευθυντές και οι Εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων μπορούν να έχουν πρόσβαση και να αξιοποιούν το σχετικό υλικό, για τους ίδιους και τους μαθητές τους.

Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας θα διανείμει σε όλους τους μαθητές DVD, στο οποίο θα εμπεριέχονται τα σχολικά εγχειρίδια, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να μελετούν ηλεκτρονικά τα μαθήματα».

Η εκτύπωση του συνόλου των σχολικών βιβλίων δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τον Νοέμβριο, καθώς μετά από τη μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε εφέτος στη διαδικασία προμήθειας χαρτιού για τα σχολικά βιβλία λόγω ακύρωσης δυό διαγωνισμών απο το Ελεγκτικό Συνέδριο -όπως έγραψαν τα ΝΕΑ - η σχετική σύμβαση υπογράφεται πιθανότατα σήμερα.

Μάλιστα η υπουργός Παιδείας σχεδιάζει να δώσει συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα για το ζήτημα, ενώ αναζητούνται ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση για τις καθυστερήσεις.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΑΝΕΑ

 

RizVN Login