^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Ο ερευνητής

Αυτή είναι η ιστορία ενός ανθρώπου τον οποίο εγώ θα χαρακτήριζα ερευνητή ?

Ερευνητής είναι κάποιοι; που ψάχνει? όχι απαραιτήτως κάποιοι; που βρίσκει.

Ούτε είναι κάποιοι; που ξέρει στα σίγουρα τι είναι αυτό που ψάχνει. Είναι, απλώς, κάποιοις για τον οποίο η ζωή αποτελεί μια αναζήτηση. Μια μέρα, ο ερευνητής διαισθάνθηκε ότι έπρεπε να πάει προς την πόλη του Καμίρ. Είχε μάθει να δίνει μεγάλη σημασία στα προαισθήματα του, που πήγαζαν από ένα μέρος δικό του μεν, άγνωστο δε.

Περισσότερα...

Time: Τα 50 καλύτερα websites για το 2011

«Αποτίουμε φόρο τιμής στους ετερόκλητους νεοαφιχθέντες και στους καθιερωμένους παίκτες που κάνουν το internet τόσο χρήσιμο, διασκεδαστικό και απλώς απαραίτητο». Με αυτήν τη λιτή εισαγωγή ξεκινά η λίστα των 50 καλύτερων website του 2011, όπως τα αξιολόγησαν οι συντάκτες του Time. Δέκα κατηγορίες (Μουσική & Βίντεο, Οικογένεια & Παιδιά, Σπορ, Αγορές & Ταξίδια, Νέα & Πληροφορίες, Οικονομικά, Υγεία & Ευεξία, Social Media, Παιχνίδια, Εκπαίδευση) με πέντε sites η καθεμιά συναποτελούν την λίστα.

Περισσότερα...

14 πράγματα που δεν θα γνωρίσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά

Αν η χρονομηχανή του Κύρου Γρανάζη υπήρχε στην πραγματικότητα και επιχειρούσατε μια μικρή βόλτα δύο-τρεις δεκαετίες πιο πριν, τι θα διαπιστώνατε; Θυμάστε ότι δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα και παρ? όλα αυτά επιζούσαμε με ένα ταπεινό? σταθερό με καλώδια; Έχετε ξεχάσει ότι το «κουτί» στο σαλόνι δεν μας έδινε την επιλογή να αλλάξουμε τα κανάλια ?εκείνα τα ελάχιστα που υπήρχαν- με τηλεκοντρόλ; Την προετοιμασία για τις εκδρομές που περιελάμβανε απαραιτήτως μια στάση στο φωτογραφείο για να αγοράσετε φιλμ;

Περισσότερα...

Η πόλη των πηγαδιών

Εκείνη την πόλη δεν την κατοικούσαν άνθρωποι, όπως όλες τις άλλες πόλεις του πλανήτη. Σ' εκείνη την πόλη κατοικούσαν πηγάδια. Πηγάδια ζωντανά ... αλλά πηγάδια. Τα πηγάδια διέφεραν μεταξύ τους όχι μόνο ως προσ τον τόπο όπου είχαν ανοιχτεί, αλλά και ως προς το στόμιο (το άνοιγμα που τα συνέδεε με τον εξωτερικό κόσμο).  Υπήρχαν πηγάδια ευκατάστατα και πολυτελή, με στόμιο από μάρμαρο και όμορφα μέταλλα, πηγάδια ταπεινά από τούβλα και ξύλο, κι άλλα πιο φτωχά, απλές γυμνές τρύπες που ανοίγονταν στη γη. 

Περισσότερα...

Μπορούμε να αυξήσουμε το IQ μας;

Η συνήθης πεποίθηση που θέλει το IQ να καθορίζεται κατά κύριο λόγο από τα γονίδια και ως εκ τούτου? να είμαστε ήδη όσο έξυπνοι μπορούμε να είμαστε, δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Michigan, απλές ασκήσεις εξάσκησης του μυαλού αυξάνουν τις πιθανότητές μας να ενισχύσουμε την ευφυΐα μας.

Περισσότερα...

RizVN Login