^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Η νυχτερίδα του Γιόχαν Στράους

Σε ένα αρχοντικό στη Βιέννη ζούσε πολλά χρόνια πριν ένα ζευγάρι ευγενών, ο βαρόνος Αϊζενστάιν και η βαρόνη Ροζαλίντε. Στο ίδιο σπίτι ζούσε επίσης η Αντέλε η καμαριέρα τους. Φίλος του ζευγαριού ήταν ο Μπλιντ, δικηγόρος στο επάγγελμα. Με παραμυθένιο τρόπο, το κοινό μεταφέρεται στο παρελθόν και παρακολουθεί τη ζωή των ηρώων σε νεαρή ηλικία, όταν ήταν ακόμα συμμαθητές στο σχολείο. Ακολουθεί η πρόταση γάμου του Αϊζενστάιν στη Ροζαλίντε και ύστερα ο γάμος του ζευγαριού. Θα περάσουν λίγα χρόνια... Ο Αϊζενστάιν θα προκαλέσει πολλά προβλήματα με τον χαρακτήρα του, ώσπου σε ένα χορό μεταμφιεσμένων θα δοθεί η λύση, χαρίζοντας ένα ευτυχισμένο τέλος στην ιστορία...

Δεν γνώριζα τι ήταν η οπερέτα. Δεν είχα παρακολουθήσει ποτέ οπeρέτα. Όταν άκουσα οπερέτα στην λυρική σκηνή σκέφτηκα κλασσική μουσική, χοντρές κυρίες και χοντροί κύριοι να τραγουδούν και να μην καταλαβαίνω τι ακριβώς λένε! Πολύ βαρετά.


Η θεία μου με έπεισε να παρακολουθήσουμε μια παράσταση. Μου μίλησε για το έργο που παιζόταν και με δεδομένα:

  • ότι μου αρέσουν τα παραμύθια
  • ότι αν δεν μου άρεσε η παράσταση θα φεύγαμε

είπα να δοκιμάσω, κινηματογράφο έχω πάει πολλές φορές, θέατρο επίσης ας δω και μια οπερέτα.

Είδα την συγκεκριμένη παράσταση στις 30/12/2009 και ενθουσιάστηκα. Με τους ρόλους των ηθοποιών, με το πως ένωσαν διαφορετικά παραμύθια με τη συγκεκριμένη ιστορία, με τα κουστούμια και τα σκηνικά της παράστασης, με την αναπαράσταση της αρχοντικής Βιέννης.

Με το πως μεταφερόμασταν από τη μια εποχή στην άλλη και παρακολουθούσαμε σα να ζούμε μαζί τους κι εμείς τη ζωή των πρωταγωνιστών.

Η χορωδία και η ορχήστρα ήταν φοβερές και το κυριότερο γέλασα... γέλασα πολύ. Πέρασα πολυ καλά.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ.

 

RizVN Login