^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Εργοστάσιο παπουτσιών στην Ινδία

Διαβάστε και δείτε φωτογραφίες από μια παρουσίαση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο σχετικά με την παραγωγή παπουτσιών σε εργοστάσιο της Ινδίας.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι από πελάτη του συγκεκριμένου εργοστασίου και οι εικόνες από τα καταστήματα αλλα και τον χώρο εργασίας του συγκεκριμένου εργοστασίου.

 

"Ταξιδέψαμε στη Βομβάη της Ινδίας για να βρούμε νέο προμηθευτή για γνωστή εταιρεία παπουτσιών. Έχουν 130 εργοστάσια σε όλη την Ινδία, από τα οποία τα 12 κατασκευάζουν τα παναάκριβα παπούτσια μιας πελατείας "Α κατηγορίας" που φυσικά αποτελεί τη μειονότητα σε αυτή τη χώρα.

 

Τα ελλαττωματικά προιόντα αυτης της εταιρείας αγγίζουν μόλις το  1%.

Οι υπάλληλοι δουλεύουν στην ουσία για ένα κομμάτι ψωμί, ζουν μέσα στα εργοστάσια και μαγειρεύουν εκεί την ώρα εργασίας τους. Για να κοιμηθούν ρίχνουν ένα στρώμα στο διάδρομο του εργοστασίου, έτσι ώστε νωρίς το πρωί να ξεκινούν τη δουλειά χωρίς καθυστέρηση. Εργάζονται 16-17 ώρες την ημέρα.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας με ξενάγησε στο εργοστάσιο για να μου δείξει το σύστημα παργωγής, δίνοντας έμφαση στο πως διατηρούν το χαμηλό κόστος στην παραγωγή.

Οι μοναδικές μηχανές που είδα ήταν της κοπτοραπτικής συναρμολογημένες με το χέρι.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το "παραγωγικό" σύστημα αυτών των εργοστασίων."

RizVN Login