^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Αιτή - 75 καλλιτέχνες ηχογράφησαν ξανά το We Are The World

Μετά την ολοκλήρωση των 52ων βραβείων Grammy, περισσότεροι από 75 καλλιτέχνες μαζεύτηκαν στα studio της Henson Recording στο Los Angeles για να συμμετέχουν στην επανεκτέλεση του θρυλικού τραγουδιού «We Are The World», 25 χρόνια μετά την αρχική του ηχογράφηση. Η πρωτοβουλία ανήκει στον μουσικό παραγωγό Quincy Jones και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στους κατοίκους της Αϊτής που δοκιμάστηκαν από τον πολύνεκρο σεισμό της 12ης Ιανουαρίου.

Διάσημοι ηθοποιοί (Jeff Bridges, Vince Vaughn) και τραγουδιστές, όπως οι Pink, Celine Dion, Natalie Cole, Kanye West, Tony Bennet, Wyclef Jean, Barbra Streisand, ερμήνευσαν τη μουσική και τους στίχους που έγραψαν το 1985 ο Lionel Ritchie και o Michael Jackson για τα παιδιά της Αφρικής. Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι στην νέα εκτέλεση του «We Are The World» δεν συμμετείχε  κανένας καλλιτέχνης από την αρχική ομάδα καλλιτεχνών που είχαν συγκεντρωθεί το 1985.

Από τα παραλειπόμενα της ηχογράφησης ξεχωρίσαμε το αίτημα της Barbra Streisand  να είναι μόνη της καθ' όλη τη διάρκεια της ηχογράφησης του δικού της μέρους. Όλη η βραδιά καταγράφηκε από τις κάμερες του βραβευμένου με Oscar σκηνοθέτη Paul Haggis, ο οποίος θα αναλάβει τη δημιουργία του video clip και ίσως κάποιου ντοκιμαντέρ. Οι παραγωγοί δεν αποκλείουν εκπλήξεις στο τελικό clip, καθώς μέσω ειδικής τεχνολογίας εξασφαλίστηκε η δυνατότητα να «μπουν» με τη βοήθεια υπολογιστή αργότερα στα πλάνα 2 επιπλέον άτομα. Θα είναι οι απόντες Bono και Janet Jackson (που είχαν αρχικά ανακοινωθεί ότι θα συμμετέχουν) ή μήπως ο Michael Jackson.

Η επετειακή ηχογράφηση του τραγουδιού προετοιμάζονταν από τον Quincy Jones σχεδόν μυστικά εδώ και μήνες, για την ενίσχυση των παιδιών της Αφρικής. Η ημέρα δεν είχε επιλεγεί τυχαία, αφού όπως και το 1985 την ημέρα απονομής των βραβείων Grammy υπήρχε η δυνατότητα εύκολης συγκέντρωσης πολλών καλλιτεχνών στον ίδιο χώρο. Όμως ο σεισμός στην Αϊτή έδωσε νέο όραμα στο project.
Το τραγούδι θα μεταδοθεί για πρώτη φορά στις 12 Φεβρουαρίου από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ. Οι συντελεστές του ελπίζουν τα έσοδα από τις πωλήσεις του να ξεπεράσουν τα 63 εκ. δολάρια που είχε συγκεντρώσει η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: http://www.greekmoney.gr

RizVN Login