^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Απίστευτο: Επιστήμονες αποθηκεύουν δεδομένα σε.. βακτήρια!

Λογικά διαβάσατε πάνω από μια φορά τον τίτλο και τον υπότιτλο και πάλι δεν είστε σίγουροι αν είναι αλήθεια? Και όμως, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, είναι πραγματικότητα! Μιλάμε για την απόλυτη επανάσταση στην επιστήμη! Επιστήμονες απ? όλο τον κόσμο καιρό τώρα «παλεύουν» να καταφέρουν τη χρήση πρωτεϊνών, βακτηρίων και άλλων οργανικών υλών σαν αποθηκευτικά μέσα. Φαίνεται ότι πλέον αρχίζει και γίνεται εφικτό!

Όπως ανακοίνωσε μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ βρήκαν τον τρόπο να αποθηκεύουν δεδομένα σε βακτήρια και μάλιστα ?κρατηθείτε- περισσότερα από 900.000 GB (φανταστείτε ότι οι σύγχρονοι υπολογιστές έχουν σκληρούς δίσκους 1.000 -2.000 GB)!

Η ομάδα αυτή των επιστημόνων ισχυρίζεται ότι μπορεί να μετατρέψει τα ηλεκτρονικά δεδομένα σε σύστημα τετραψήφιων και στη συνέχεια να χαρτογραφήσουν τα δεδομένα στα 4 βασικά στοιχεία που αποτελούν το DNA (A, G, T και C) πριν τα καταγράψουν σε ένα ζωντανό κύτταρο! Μάλιστα ισχυρίζονται ότι αποθήκευσαν 923.322 GB δεδομένων σε ένα βακτήριο E. Coli βάρους ενός γραμμαρίου!

Ο σκοπός του project όπως τόνισαν δεν είναι απλά να αυξηθεί η χωρητικότητα των μέσων και η αποθηκευτική τους δυνατότητα αλλά και να γίνουν ανθεκτικά στην φυσική ή περιβαλλοντολογική φθορά!

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

RizVN Login