^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Γιγάντιο κύμα-φονιάς, χτύπησε κυπριακό κρουαζιερόπλοιο στην Γαλλία

Ένα σπάνιο φαινόμενο, που συμβαίνει -όταν συμβαίνει- στους ωκεανούς, χτύπησε το κυπριακό κρουαζιερόπλοιο Louis Magesty με σημαία Μάλτα, το οποίο ανήκει στον Κύπριο εφοπλιστή Κωστάκη Λοίζο.
Το βαπόρι, πραγματοποιούσε κρουαζιέρα με 1.300 επιβάτες και πλήρωμα 580 ναυτικούς εκ των οποίων 3 Έλληνες, όταν χτυπήθηκε από τεράστιο κύμα στον κόλπο του Λέοντα ανοιχτά της Μασσαλίας.

Από το χτύπημα του κύματος-φονιά, έσπασαν τα τζάμια των χώρων ενδιαίτησης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αλλοδαποί επιβάτες και να τραυματιστούν άλλοι 6. Έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκροί επιβάτες είναι ιταλικής και γερμανικής εθνικότητας.

Το κρουαζιερόπλοιο, υπέστη σοβαρές ζημιές και επιστρέφει στη Βαρκελώνει απ όπου ξεκίνησε, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου των επιβατών, αλλά και να επιθεωρηθεί το πλοίο. Εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε ότι ασυνήθιστα ψηλά κύματα χτύπησαν το πλοίο από την πλώρη.

Τα λεγόμενα κύματα-φονιάδες,, είναι κύματα που δεν έχουν σχέση με την κατάσταση θάλασσας που επικρατεί, εμφανίζονται ξαφνικά από το πουθενά, έχουν πολύ μεγάλο ύψος, και συνήθως προκαλούν μεγάλες ζημιές στα πλοία που θα βρεθούν στο δρόμο τους.

Μέχρι λίγα χρόνια πριν η ύπαρξή τους ήταν υπό αμφισβήτηση, παρά τις πολλές μαρτυρίες ναυτικών. Το ότι υπάρχουν έχει πλέον εξακριβωθεί.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Ε-ΤΥΠΟΣ

RizVN Login