^Κορυφή Σελίδας

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Για να μην ξεχνιόμαστε...

Την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως αποτελεί πλέον ο καρκίνος του πνεύμονα, από τον οποίο εκτιμάται ότι χάθηκαν διεθνώς 1,5 εκατ. άνθρωποι το 2010...Οι εκτιμήσεις για το μέλλον είναι πιο απογοητευτικές, καθώς το 2020 ο αριθμός των νέων περιστατικών αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,2 εκατ.
Παρά την πρόοδο της επιστήμης η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου εξακολουθεί να καταγράφει χαμηλό δείκτη επιβίωσης, καθώς λιγότερο από 15 % των ασθενών ζουν πέραν της πενταετίας.

Περισσότερα...

Η δυστυχία να είσαι μαθητής

Ολόκληρη η εκπομπή "ΕΡΕΥΝΑ" - "Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ..."
O Γιαν είναι Φινλανδός. Μαθητής της Β' λυκείου, σε ένα δημόσιο λύκειο (ιδιωτικά δεν υπάρχουν στην χώρα του) στο Ελσίνκι. Η Βανέσα είναι Ελληνίδα. Μαθήτρια της Γ' Λυκείου, στο δημόσιο του Χολαργού. Συνομιλούν στο ίντερνετ. Το σχολείο του- δημόσιο- έχει μέχρι και μικρό στούντιο τηλεόρασης για να κάνουν το μάθημα δημοσιογραφίας! Κι όμως, αυτός ο «χαλαρός» νέος, που πιέζεται ελάχιστα από το σχολείο και βασανίζεται σπάνια από τον βραχνά των εξετάσεων, φοιτά σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που έρχεται σταθερά πρώτο στον κόσμο, με βάση τις αξιολογήσεις του ΟΟΣΑ, ενώ εκείνη, που βασανίζεται δέκα και δώδεκα ώρες την ημέρα σε σχολείο και φροντιστήριο και την πνίγει το άγχος, ζει σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που είχε αξιολογηθεί στην 25η θέση το 2000 κι έχει ήδη πέσει στην 28η από τις 30 υπό εξέταση χώρες του ΟΑΣΑ το 2006, στην τελευταία μέτρηση!

Περισσότερα...

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για «καταστροφική» άνοδο της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με μελέτη ομάδας διεθνών επιστημόνων, εάν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου συνεχίσουν να αυξάνονται... με το σημερινό ρυθμό, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 4 0C κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα, με καταστροφικές συνέπειες.

Μια σειρά από μελέτες εξετάζει τις διάφορες επιπτώσεις από την άνοδο της θερμοκρασίας στα τροπικά δάση, στη στάθμη της θάλασσας, στη γεωργία και στα αποθέματα νερού. Επίσης προσπαθεί να προβλέψει πότε θα συμβεί αυτή η αύξηση των τεσσάρων βαθμών Κελσίου.

Περισσότερα...

Amelie - Μια ταινία που αξίζει να νοικιάσετε

Η Amelie είναι σερβιτόρα στο bistrot "Δύο Ανεμόμυλοι" στη γραφική περιοχή της Μονμάρτης. Στην πολυκατοικία της δεν γνωρίζει κανένα αλλά αυτό σύντομα θα αλλάξει. Βρίσκει στο διαμέρισμά της ένα κρυμμένο κουτί με διάφορα αντικείμενα. Αντικείμενα που όπως φαίνεται είχε κρύψει κάποιο παιδί πριν από πολλά χρόνια. Αποφασίζει λοιπόν να βρει αυτόν τον άνθρωπο και να του επιστρέψει τις αναμνήσεις του. Μετά από αυτό η ζωή της θα αλλάξει για πάντα. Θα ξεκινήσει μια σειρά εφευρετικών σχεδίων για να δώσει ουσία στις ζωές άλλων ανθρώπων. Και σαν από θαύμα η Amelie, αλλάζει τις ζωές των γειτόνων της, συνήθως προς το καλύτερο. Πάντα όμως κρύβεται πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας και της μυστικότητας. Όταν όμως γνωρίζει, τον Nino τότε θα πρέπει να καταφέρει χρησιμοποιήσει λίγη από τη μαγεία της, στη δική της ζωή.

Περισσότερα...

Απίστευτο: Επιστήμονες αποθηκεύουν δεδομένα σε.. βακτήρια!

Λογικά διαβάσατε πάνω από μια φορά τον τίτλο και τον υπότιτλο και πάλι δεν είστε σίγουροι αν είναι αλήθεια? Και όμως, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, είναι πραγματικότητα! Μιλάμε για την απόλυτη επανάσταση στην επιστήμη!

Περισσότερα...

Περπατήστε στους τοίχους όπως ο... Σπάιντερμαν!

Οσοι λατρεύουν τους υπερήρωες σε λίγο καιρό δεν αποκλείεται να μπορέσουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα: να περπατήσουν στον τοίχο ή στο ταβάνι ως άλλοι Σπάιντερμαν! Ο λόγος για μια νέα συσκευή που δημιούργησαν οι ερευνητές χημείας και βιομοριακής μηχανικής του Πανεπιστημίου Κορνέλ και η οποία βασιζόμενη στη λογική της αναρρόφησης επιτρέπει στον χρήστη με το πάτημα ενός κουμπιού να προσκολλάται σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Περισσότερα...

RizVN Login